tisdag 7 juli 2015

En promenad till jobbet

Denna gång tänkte jag faktiskt att ni skulle få vila ögonen, slippa så mycket text och bara få njuta av att se på de bästa av de fotona jag tog på vägen till jobbet häromdagen.


Vit näckros
Svartvit flugsnappare, hona
Blyg gräsandshane som håller på att byta fjäderdräkt
Pilfink
Ibland älskar naturen en tillbaka
Osäker på denna...
Rödhake
Pappa koltrast matar sin unge
Svarthätta, hane
Ladusvala, unge t.v. och adult t.h.
Bofink, unge?
Stor blåklocka
Ticka på död stam
Svavelticka
Gräsand, unge
Vacker och okänd planterad blomma

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig promenad du har till jobbet! Den planterade blomman ser ut som någon variant på stjärnflocka (Astrantia). Svaveltickan får det att klia i fingrarna eftersom det lär gå att färga garn med den ... Den anonyma fågeln vill jag nästan kalla näktergal, men det är svårt att se. Det finns så många diskret tecknade fåglar som liknar varandra, särskilt så här års när juvenila former förvirrar en ytterligare. Jättefint fotograferat i alla fall. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj jag visste inte att du hade sån koll på natur också! Då har jag en till att ställa svåra frågor till! ;) Efter diskussioner på en fb grupp om den okända fågeln (trädgårdssångare var ett förslag) så gissar vi på en juvenil svarthätta. När jag lekte med exponeringen på en annan av mina bilder på den så ser det ut som att det finns en liten, mörkare hätta förutom den ljusgrå huva som syns på bilden. Hade ingen aning om att svavelticka kunde användas till färgning! Gissar att det blir riktigt illgult.

      Radera